header banner
Default

Ripple-topmanager stuurt een geheim bericht naar PEPE-investeerders


De crypto-industrie is geen vreemde van cryptische informatie. Dat klinkt misschien als een flauwe grap, maar de sector is altijd al erg ingewikkeld geweest. Sommige belangrijke figuren maken het er niet gemakkelijk op, zoals Ripple-CTO David Schwartz. Op sociale media plaatste hij een wel erg vage afbeelding.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Vreemd PEPE bericht van Ripple topman?

VIDEO: Ripple CEO Conspiracy Message , Bitcoin Rug Pull & XRP Tokenization
Digital Asset Investor

Op sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) plaatste Schwartz afgelopen dinsdag een illustratie van een groene kikker op een lelieblad. Het bericht lijkt vrij nietsvermoedend, maar laat een groene kikker nou net de gedaante van de populaire meme Pepe the Frog zijn, waar ook de memecoin PEPE op is gebaseerd.

Als één van de belangrijkste figuren in één van de grootste bedrijven in de crypto-industrie zal Schwartz een goed beeld hebben van wat er gaande is in de markt. Zijn bericht kwam dan ook vlak nadat de ontwikkelaars van de PEPE-memecoin een grote onthulling deden.

Afgelopen dinsdag maakten zij namelijk bekend dat ze 6,9 biljoen (6.900 miljard) PEPE hebben vernietigd. Dit was ongeveer 14% van alle uitstaande coins, die op dat moment ongeveer 6 miljoen dollar waard waren. Het nieuws veroorzaakte een prijsstijging van meer dan 40% en uiteraard wederom veel hype. De koers steeg tot het hoogste niveau sinds afgelopen augustus.

pic.twitter.com/vFNrBmn7ft

— David “JoelKatz” Schwartz (@JoelKatz) October 24, 2023

Advertisement

PEPE memecoin ontstaan uit het niets

VIDEO: Ripple CEO Says SEC Has Been a 'Bully' to Crypto
Bloomberg Television

Wie de ontwikkelaars van PEPE precies zijn is niet bekend. Ook niet bekend is of David Schwartz wellicht afwist van de token burn, en hoe. Schwartz is geen vreemde van het plaatsen van dubbelzinnige opmerkingen, het is dus verstandig om extra op te passen met deze tweet. Zeker bij memecoins is het vaak koffiedik kijken wat er in de toekomst met de coin gaat gebeuren.

Eén ding is zeker; het fenomeen PEPE blijft bijzonder. Een paar maanden geleden bestond de token nog niet eens, en nu staat hij volgens data van CoinGecko al op plaats 78 wat marktwaarde betreft. Enkele slimme investeerders hebben zo met een paar honderd dollar miljoenen weten te verdienen.

Sources


Article information

Author: Deanna Johnson

Last Updated: 1699360082

Views: 844

Rating: 4.6 / 5 (116 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Deanna Johnson

Birthday: 1976-08-24

Address: 661 Wilson Club, North Davidchester, VA 23095

Phone: +4628574459073894

Job: Article Writer

Hobby: Puzzle Solving, Backpacking, Web Development, Wildlife Photography, Survival Skills, Raspberry Pi, Sculpting

Introduction: My name is Deanna Johnson, I am a strong-willed, daring, receptive, Adventurous, Colorful, treasured, accomplished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.