header banner
Default

Wat zeggen de cijfers over de stijging van de prijzen van Solana?


In de afgelopen dagen heeft de koers van Solana (SOL) een indrukwekkende sprong gemaakt, waarbij het kortstondig bijna de $30 bereikte. Hoewel de prijs inmiddels licht is gedaald naar ongeveer $29, noteert het nog steeds een dagelijkse stijging van 6,9%. Hiermee onderscheidt deze populaire altcoin zich als een van de best presterende cryptomunten van vandaag. Ter vergelijking: de grootste munten, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), kenden een bescheiden groei van respectievelijk 0,7% en 0,3% in de afgelopen 24 uur.

Solana doorbreekt cruciaal prijsniveau

Vanuit technisch oogpunt is de recente koersuitbraak van Solana bijzonder opmerkelijk. Gedurende 18 maanden daalde de waarde van Solana gestaag ten opzichte van Ethereum, de leidende altcoin in de cryptomarkt. Echter, met de indrukwekkende prijsprestaties van de afgelopen week doorbreekt Solana deze neerwaartse trend, zoals geïllustreerd in de bijgevoegde grafiek. Het heeft er alle schijn van dat Solana bezig is een opwaartse trend te vestigen, wat kan duiden op een mogelijke verdere koersstijging in de nabije toekomst.

Technische analyse van de Solana / Ethereum koers
Technische analyse van de Solana / Ethereum koers – TradingView

Solana netwerk activiteit neemt weer toe

Een drijvende factor achter de stijging van de Solana-prijs is de groei in het gebruik van het netwerk. Dit wordt geïllustreerd in de onderstaande grafiek, die het dagelijkse aantal actieve adressen op het Solana-netwerk over de laatste vier maanden toont. In het begin van september raakte de activiteit een lokaal dieptepunt met minder dan 200.000 actieve adressen, een scherpe daling na een lokale piek in augustus.

Echter, in slechts twee maanden tijd is dit aantal toegenomen tot bijna 240.000 actieve adressen per dag, een opmerkelijke groei van 20%. Een toename in netwerkactiviteit is vaak een bullish indicator voor de koers; een hogere activiteit kan namelijk duiden op een grotere vraag naar Solana, wat weer kan leiden tot een prijsstijging.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Mark Hicks

Last Updated: 1698457322

Views: 725

Rating: 4.5 / 5 (58 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mark Hicks

Birthday: 1982-12-06

Address: PSC 0107, Box 2269, APO AE 60344

Phone: +4674664995612623

Job: Interior Designer

Hobby: Pottery, Role-Playing Games, Origami, Robotics, Playing Piano, Lock Picking, Geocaching

Introduction: My name is Mark Hicks, I am a accessible, honest, steadfast, daring, dedicated, Adventurous, apt person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.